Profi pázsitápolás = Tökéletes pázsit, álomba illő gyep!
Profi pázsitápolás = Tökéletes pázsit, álomba illő gyep!

Gyönyörű pázsit-felület hetek alatt?

Igen!
Mi még az elhanyagolt gyepfelületből is erős, mélyzöld pázsitot varázsolunk kertjébe, gyorsabban mint gondolná! Speciális, általunk kifejlesztett 7 lépéses pázsitápolás programunkkal és számunkra gyártatott anyagainkkal a fent látható eredményeket érjük el. A képek ugyanazon a területen készültek 1 hónap eltéréssel.
Kezeléseinket márciustól októberig lehet elvégezni.
A kezelések után természetesen ápolni kell a pázsitot, mi ebben is állunk rendelkezésére!

Miben rejlik a gyönyörű pázsit titka?

Pázsitápolás közben csak és kizárólag profi minőségű anyagokat használunk. Az általunk kijuttatott speciális műtrágyákat és fűmagkeverékeket Németországban gyártják az általunk kifejlesztett titkos összetétel alapján.

Miért bízza a pázsit ápolását szakemberre?

A kezelések elvégzéséhez profi minőségű géppark, pázsit fűmagkeverék, hosszú hatású speciális műtrágya
és szaktudás szükséges. A kívánt hatás, és ennek eredményeképpen a gyönyörű pázsit ezek nélkül nem érhető el.

Profibb pázsitápolás?

A 7 lépésen felül további lépésekkel még szebb hatást érhetünk el. Ezeket azon Ügyfeleinknek ajánljuk, akik nem elégednek meg egy átlagon felüli pázsit-felülettel, hanem a tökéletesre vágynak.
Drasztikus, gyors és szép eredményeket érhetünk el a talajlazítással. Ezen munkafolyamatban a pázsit alól egy speciális munkagéppel földet termelünk ki, melyet homok, mész és tápanyag keverékkel töltünk fel. Ezen lépéssel ideális élőhelyet teremtünk a pázsitnak, így szebb lesz mint valaha.
A legnagyobb elvárású Ügyfelek igényeit is ki tudjuk elégíteni. Évente több alkalommal mintát veszünk a talajból, melyet laborban elemzünk ki. Az eredményeknek megfelelően speciális tápanyagutánpótlási tervet készítünk az Ön pázsitjának.

Garancia

Munkánkra granciát is tudunk vállalni, személyes felmérés után.
Természetesen csodák nem léteznek. A nagyon legyengült, hiányospázsitfelületet más lépésekkel kell helyrehozni. Ezek elvégézében is állunk rendelkezésére!
Amit viszont vállalni tudunk, hogy a legyengült, átlagospázsitfelületnél 1-1,5hónap alatt radikális változásokat hozunk.

Mennyibe kerül a minőségi pázsitápolás?

Olcsóbb mint gondolná!
Mivel nem létezik két ugyanolyan kert éspázsitfelület, így árat csak felmérés és pontosabb adatok alapján tudunk adni. Pest megyén belüli kiszállásért plusz díjat nem számolunk fel, M.o. többi részére 100Ft/km kiszállási díj érvényes.

Kérjen árajánlatot az Ön kertjére az alábbi mezők kitöltésével:Gyepfelület nagysága: m2

E-mail cím:
(kérjük a teljes és pontos e-mail címet megadni, különben nem tudunk válaszolni)

Pázsit ápoltsága:
TerepviszonyokHulladék elszállítást igényel?


Egyéb megjegyzések:Pázsit, pázsitápolás
Információk, tanácsok...

Vagyis a Poaceae (pázsit­fűfélék) családja..

Ahhoz, hogy a vetett vagy gyep­szőnyegezett pázsitja ne menjen tönkre, gondoznia kell azt.
Ez a gondoskodás sok tudást kíván, ezért érdemes szakemberre bíznia.

Hogy pázsit­unkat jól karban tartsuk, legalább évente két alkalommal kell szellőztetni és igény esetén talajt lazítani. Mindezek mellett a speciális tápanyagokról, öntözésről, nyírásról, kórokozók elleni védelemről és a gyomok irtásáról se feledkezzünk meg.

Mit, és miért kell tenni?


Gyep­szellőztetés

Legalább évente 2 alkalommal, tavasszal és ősszel szükséges elvégezni. Ennek segítségével eltávolíthatjuk a pázsit­ról az oda nem illő dolgokat: elszáradt fűszálak (filc réteg), moha, egyéb tárgyak (pl. cseresznyemagok).
Ezen munkafolyamat segítségével felszabadul a gyep, a víz jobban fel tud szívódni, több fényt kapnak a levelek, továbbá a tápanyag is jobban felszívódik. Pázsit­unk szebb lesz, mint valaha.

Bővebb információt az általunk végzett gyep­szellőztetés minőségéről a gyepszellőztetés menüpontban találhat.


Talajlazítás
Legalább 2-3 évente 1 alkalommal végezzük el. Segítségével a talaj szerkezete fellazul, levegős lesz (ezáltal a gyökerek is levegőhöz jutnak), könnyebben felszívódik és mélyebbre jut a víz, valamint a tápanyag. A lazítás során keletkező lyukakat homokos szerkezetű talajjal pótoljuk, ezzel is növelve a pázsit jobb életterét.

Trágyázás
Nagyon fontos, hogy minden tápanyagot megkapjon a pázsit­unk. Sokféle összetételű műtrágya található a boltokban, mindegyik más és más kertre, talajtípusra és használatra csoportosítható. Trágya nélkül sárga lesz a pázsit, nem fog megfelelően nőni és a gyomok is elszaporodnak idővel.
Nálunk a fenntartás részét képezi a talaj folyamatos vizsgálata. Minden hónapban ellenőrizzük a talaj ph értékét, szerkezetét és további részleteit. Különleges pázsit­felületeken a talaj összetételét laboratóriumban vizsgáljuk, így tudunk egyéni tápanyag utánpótlási tervet készíteni személyre szabva.
Csak profi minőségű, hosszú hatástartamú gyep­trágyákkal dolgozunk, melyeket egyenletesen juttatunk ki profi trágyaszóró segítségével.


Öntözés
Miért olyan szép a pázsit az Íreknél? Mert hatalmas a csapadék mennyisége. Persze téves azon állítás, miszerint ha egész nap öntözzük a füvet, rögtön gyönyörű pázsit­unk lesz. Lényeges, hogy ne száradjon ki a talaj, de ne is álljon tócsában. Amíg nem jelentős a nappali felmelegedés, elég pár naponta öntöznünk, viszont ha szárazság és hőség van, naponta akár 2x is adjunk vizet pázsit­unknak.
Fontos, hogy a talajréteg felső 10cm-es rétege átnedvesedjen öntözéskor. Figyelni kell még az öntözés gyakoriságára is, inkább egyszer öntözzünk hosszú ideig, ne pedig sokszor keveset.

Ha mi gondozzuk kertjét, még az öntözésre se kell figyelnie. Folyamatosan, az időjáráshoz és az adott évszakhoz igazítjuk a vízmennyiséget és öntözési időpontot, tavasszal beindítjuk és ellenőrizzük, ősszel víztelenítjük rendszerét. Az öntözőrendszer téliesítésének árait ide kattintva érheti el.

Nyírás
Mekkora különbség lehet két fűnyírás között?
Hatalmas!
Kezdve a fűnyíró típusától, kialakításától, karbantartásától és pengéjének élétől.
Bővebb információt a fűnyírás menüpont alatt kaphat.


Gyomok
Gyom nélküli pázsit és kert csak egy burokba zárt helyen lenne lehetséges. Gyomok mindig is lesznek, de könnyű ellenük védekezni. Ha a pázsit jól érzi magát, ápolva van, nagyon kevés gyommal találkozhatunk, mert a gyep elnyomja őket. Persze itt is megjelenhetnek, ezeket levélen keresztül felszívódó kétszikű gyomirtóval írtjuk. Időjárástól függően 1-2héten belül meg is szabadulhatunk tőlük ezzel a módszerrel. Fontos, hogy még a virágzás és a magok elvetése előtt végezzük el a permetezést, mert ha már szaporodik a gyom, akkor az utódjait nem öli meg a vegyszer.

Mi csak profi minőségű, levélen felszívódó gyomírószert használunk, amely semmilyen állati és emberi élőlényre nem káros. A jobb hatás érdekében titkos összetételű, saját készítésű felszívódás segítővel keverjük szelektív típusú vegyszereinket.

 

Mindezek csak a főbb tanácsok a pázsitápolás­sal kapcsolatban, a szép pázsit fenntartása még rengeteg szakértelmet kíván.

Ha további kérdése lenne, hívjon, vagy írjon bizalommal!

Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, az itt leírtak
bôvített, illetve rövidített változatának kiadási jogát is.
A szerző írásbeli hozzájárulása nélkül sem a teljes mű,
sem annak része semmiféle formában nem sokszorosítható.